Runde von Drenthe auf Hors Kategorie aufgewertet

EMMEN – Das Eintagsrennen ‚Ronde van Drenthe‘ (Die Runde von Drenthe) erhält die höchste Kategorie im Radrennsport. Die Aufwertung zur „Hors Categorie“ macht die Runde von Drenthe zum zweitgrößten Eintagsrennen in den Niederlanden, hinter die ‚Amstel Gold Race‘.

Auch wird das Rennen der Männer und das Frauenrennen im Rahmen der UCI Women’s WorldTour von Samstag auf Sonntag verlegt, so hat der Weltradsportverband UCI im norwegischen Bergen mitgeteilt.

Bessere Fahrer
Folgeerscheinung dieser Aufwertung wird die Anmeldung hochrangiger Mannschaften mit besseren Fahrern für das Männerrennen sein. Auch das Gesamtbudget der Runde von Drenthe wird sich steigern. Die Runde von Drenthe fand zum ersten Mal 1960 statt, damals als Amateurrennen. Das 60. Rennen wird 2019 abgehalten.

Sonntag 11. März
Die Runde von Drenthe für Männer und Frauen findet 2018 am 11. März statt. Der Start ist dieses Jahr zum ersten Mal in Emmen, das Finish ist traditionsgemäß Hoogeveen.

Ronde van Drenthe wordt opgewaardeerd naar Hors Categorie

EMMEN – De mannenkoers van de Ronde van Drenthe krijgt de status van Hors Categorie. Dat betekent dat de wedstrijd, na de Amstel Gold Race, de grootste koers van Nederland wordt.

Daarnaast verhuist zowel de wedstrijd van de mannen als de wereldbekerwedstrijd voor vrouwen van de zaterdag naar de zondag. Dat heeft de wereldwielerbond UCI vandaag in het Noorse Bergen bekendgemaakt. Daar wordt deze week het wereldkampioenschap op de weg verreden.

Betere renners
Het betekent dat bij de Profronde van Drenthe voor mannen hoger geklasseerde ploegen met betere renners aan de start zullen staan. Ook het totale budget van de koers zal hierdoor omhoog gaan.

De Ronde van Drenthe werd in 1960 voor de eerste keer verreden als amateurwedstrijd. In 2019 zal de ronde het zestigste jaar ingaan.

Zondag 11 maart
De Ronde van Drenthe voor zowel de mannen als de vrouwen wordt volgend jaar op zondag 11 maart verreden. De start is dit jaar voor het eerst in Emmen, de finish geheel volgens traditie in Hoogeveen.


Thema: Sport

Mehr Nachrichten | Meer Nieuws