Niederlande werden gegen Maut klagen

ASSEN – Die Niederlande öffnen den frontalen Angriff auf die deutschen Mautpläne. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastruktur) macht den Gang zum Europäischen Gerichtshof um den niederländischen Autofahrer für die Pkw-Maut zu schützen, so meldet die Zeitung ‘De Telegraaf’.

Die PKW-Maut wird den niederländischen Autofahrern jährlich 60 bis 100 Millionen Euro kosten, so haben Berechnungen ausgewiesen. 40 Prozent dieser Kosten werden vor allem von Privatpersonen und Firmen in der Grenzregion gezahlt.

Österreich hat schon angekündigt vor dem Europäischen Gerichtshof Klage gegen die Pkw-Maut in Deutschland einzureichen. Die niederländische Regierung wird zich diese Klage jetzt anschliessen.

Die Ministerin sieht in den Plänen zur Maut eine Diskriminierung weil die deutschen Fahrer über die Kraftfahrzeugsteuer entlastet werden, so schreibt ‘De Telegraaf’.

Es ist außergewöhnlich, dass EU-Mitgliedstaaten sich gegenseitig verklagen. Ein Urteil wird erst 2019 erwartet. Deutschland darf inzwischen die Mautpläne weiter umsetzen.

Bild: Google Streetview

Nederland doet ultieme poging om Duitse tolplannen te blokkeren

ASSEN – Nederland opent de frontale aanval op de Duitse tolplannen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) stapt naar de Europese rechter om de Nederlandse automobilist tegen de ‘maut’ te beschermen, meldt De Telegraaf.

Uit onderzoek blijkt dat de Duitse tol Nederlandse automobilisten jaarlijks tussen de 60 en 100 miljoen euro zal kosten. Vooral de grensstreek zou opdraaien voor de kosten van het Duitse voornemen. Van de 60 tot 100 miljoen die het jaarlijks zou kosten, zou 40 procent voor rekening komen voor bewoners en bedrijven in deze streek.

Oostenrijk kondigde al eerder aan naar het Europese Hof van Justitie te stappen om de tol voor personenauto’s van tafel te krijgen. Het kabinet ziet nu voldoende heil in de zaak om zich officieel aan te sluiten.

Van Nieuwenhuizen vindt de plannen van onze oosterburen discriminerend omdat, Duitse automobilisten de uitgaven voor het tolvignet terugkrijgen via een verlaging van de wegenbelasting, schrijft De Telegraaf.

Het is uitzonderlijk dat EU-lidstaten elkaar voor de rechter dagen. Een uitspraak van het Hof wordt niet eerder dan in 2019 verwacht. Duitsland mag intussen wel doorgaan met de tolplannen.

Foto: Google Streetview

Mehr Nachrichten | Meer Nieuws